MobilityWatch

Norske Autostore dykker efter tabt patentsag til britiske Ocado

Der er tale om tre Autostore-patenter, der er kendt ugyldige.

Genrebillede af lagerrobotter. Robotterne er ikke tilknyttet Autostore. | Foto: Ladefoged Joachim/Ritzau Scanpix

Autostore dykker 14,1 pct. til 35,63 norske kr. tirsdag morgen, svarende til 25,91 danske kr., efter at den norske robotlagerkoncern har tabt første runde af en patentkrænkelsessag mod britiske Ocado Group i USA.

Det skriver Bloomberg News.

Ocado Group, der stiger 3,5 pct. til 1646,5 pence, kan ved sejren ekspandere sin robotlagerteknologi på det amerikanske online-dagligvaremarked.

Tre Autostore-patenter er kendt ugyldige, mens Ocado ikke krænker et fjerde, har de amerikanske konkurrencemyndigheder skrevet på sin hjemmeside.

Ocados værdi er steget med mere end 400 pct. siden 2016, idet investorerne satser på, at det britiske selskab vil blive den primære udbyder af onlinelevering af dagligvarer over hele verden.

Autostore blev børsnoteret i slutningen af oktober til 31 norske kr., og selskabet nåede frem til udgangen af november op i lige over 45 norske kr. Selskabet har tirsdag en markedsværdi på 123 mia. norske kr.

Det norske selskab sælger robotter til opbevaring og tilbagelevering af varer til lagerhuse.

Bring investerer i automatiseret lagerløsning – vil levere onlinevarer på få timer 

Mere fra MobilityWatch

Bundlinjen dykkede hos Frode Laursen i 2021

I Frode Laursen er man utilfreds med udviklingen i 2021, der ikke levede op til forventningerne. Også for 2022 ser logistikselskabet udfordringer. Ledelsen afviser at stille op til interview (Opdateret).

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs