MobilityWatch

Airbus går til vejrs på stor ordre til australsk flyselskab

Det australske flyselskab Qantas har sendt en ordre til Airbus på knap 100 fly.

Foto: Sebastian Kahnert/AP/Ritzau Scanpix

Franske Airbus har taget et stort stik hjem mod den amerikanske konkurrent Boeing, efter at det australske luftfartselskab Qantas Airways har indgivet en ordre på 40 fly fra den europæiske flyproducent.

Ordren har ifølge Bloomberg News en listepris på mindst 4,6 mia. dollar før rabatter, og dertil kommer også en option på køb af yderligere 94 fly over en mere end tiårige periode.

Flyene fra Airbus skal erstatte Qantas' aldrende flåde af knap 100 Boeing 737 og 717 fly og hjælper gevaldigt i kampen om at indhente Boeing i antallet af ordrer, inden året er omme.

Den europæiske flyproducent har ifølge Bloomberg også indhentet tilsagn fra Singapore Airlines om bestilling af selskabets A350-fragtfly.

Aktien stiger 3,5 pct. til 103,50 euro.

Rigmand skyder milliarder ind i britisk flyselskab 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs