MobilityWatch

Ikke ramt af komponentmangel: Salget af luksusbiler er steget

Modsat flere andre bilproducenter, har salget af såkaldte luksusbiler hos mærker som Rolls-Royce Cars, Bentley, Porsche og BMW slået rekord i 2021.

Foto: Steve Marcus/Reuters/Ritzau Scanpix

En global mangel på halvledere har resulteret i et markant lavere salg hos flere bilproducenter verden over. Modsat står det dog til hos producenterne af de såkaldte luksusbiler. Selskaber som Rolls-Royce Cars, Bentley, Porsche og BMW opnåede i 2021 rekordsalg.

Det skriver The Wall Street Journal.

Ifølge avisen har flere bilproducenter grundet komponentmanglen valgt at prioritere produktionen af de dyrere modeller i et forsøg på at redde sine marginer.

"Vi mærker knap nok manglen på komponenter," siger Alain Favey, salgschef hos Bentley Motors, der er ejet af Volkswagen (VW), til The Wall Street Journal. Han fortæller, at overskudsmarginen spiller en betydelig rolle i fordelingen af halvledere i VW Group. Af den grund har Bentley fået tildelt den mængde halvledere, der har været behov for.

Bentley præsterede et 31 pct. højere salg i 2021 sammenlignet med året før, mens salget hos Porsche, der også er ejet af VW, voksede med 11 pct. Volkswagens egen division solgte derimod 8,1 pct. færre biler som følge af en lavere fabrikskapacitet gennem året.

Også BMW og Rolls-Royce Cars, der ejes af førstnævnte, øgede salget i 2021 med henholdsvis 21 og 49 pct.

Martin Fritsches, salgschef for Rolls-Royce Cars i Amerika, tror, at den markante stigning i salget også kan tilskrives, at flere, især unge iværksættere, har fået gavn af det økonomiske opsving, mens andre er blevet rige på boomet i kryptovalutaer og aktiemarkedet.

Dansk elbilsaktør henter over 100 mio. kr. og vil trykke speederen i bund

Tesla udskyder angiveligt produktion af omtalt pickup-truck 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs