MobilityWatch

Elbiler er stadig billigere i drift trods stigende elpriser

Selv om elpriserne har været på himmelfart, er det stadig mere økonomisk fordelagtigt at vælge en elbil end benzin- og dieselbiler, viser analyse fra Sydbank.

Foto: Jens Dresling

Selv om der har været store stigninger i elpriserne, er det stadig billigere at vælge en elbil frem for benzin- og dieselbiler.

Det skriver Berlingske på baggrund af en ny analyse fra Sydbank.

For selv om elpriserne var rekordhøje i fjerde kvartal sidste år med en gennemsnitlig elpris for slutbrugeren på 3,1 kroner pr. kilowatt-time, hvilket var 60 pct. højere end den gennemsnitlige elpris i 2020, er elbiler stadig billigere i drift.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

"Vores beregninger viser, at hvis elprisen forbliver på samme niveau som i fjerde kvartal, koster elbilen årligt 6.000 kroner mindre end benzinbilen og 1.350 kroner mindre end dieselbilen ved en årlig kørsel på 15.000 kilometer, når man alene kigger på udgifterne til drivmiddel," udtaler Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank.

Dansk elbilsaktør henter over 100 mio. kr. og vil trykke speederen i bund

Professorer og brintlobby ser ingen hindring for grønne indenrigsflyvninger i 2030 

Klimabidrag skal mindske flyrejser i Region Hovedstaden 

Volvos elbilsatsning næsten tredobler salg – stadig lang vej til de store spillere 

 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs