MobilityWatch

Bilsalget i Europa faldt over 20 pct. i december

December blev sjette måned træk med faldende bilsalg i Europa, viser ny opgørelse.

Foto: Ole Spata/AP/Ritzau Scanpix

Den globale forsyningskrise, der blandt andet har betydet en mangel på komponenter, plagede sidste år flere industrier, herunder bilproduktionen.

Friske tal fra foreningen for europæiske bilproducenter viser, at salget af biler i Europa faldt 22 pct. i december sammenlignet med samme måned året før. Det er dermed sjette måned træk, at bilsalget er faldet.

Det skriver Bloomberg News.

Der blev i december registreret 950.218 nye biler. Særligt produktionen i Tyskland led hårdt med et fald på 27 pct. sammenlignet med december sidste år.

Tallene viser derudover, at salget af nye biler for hele 2021 var 1,5 pct. lavere set i forhold til 2020. Ifølge Bloomberg News tegner 2021 som det værste år for bilproduktion siden begyndelsen af 1990'erne.

Blandt de dårligst sælgende producenter var VW Group, der solgte 3,7 pct. færre biler, mens franske Renault solgte hele 10,9 pct. færre biler.

Elbiler driver væksten på det kinesiske bilmarked 

Tysker toppede salget af biler i Danmark i 2021 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs