MobilityWatch

Danskernes rejselyst på vej tilbage efter coronapandemien

Danskerne rejste meget mere i 2021 end i 2020. Brancheforening regner med, at 2022 bliver et godt rejseår.

Foto: Sarah Meyssonnier/Reuters/Ritzau Scanpix

Danskernes rejselyst på vej tilbage efter coronapandemien

Antallet af ferierejser til udlandet steg med 138 procent fra 170.646 i 2020 til 406.714 i 2021.

Det skriver brancheforeningen Rejsearrangører i Danmark.

Det er dog stadig kun cirka halvdelen af det antal rejser, brancheforeningens medlemmer havde i 2019, før coronaepidemien ramte Danmark.

"Det bliver ikke nødvendigvis ”business as usual” som før coronaen. Men rejselysten og efterspørgslen efter ferierejser med fly steg markant i det forgangne år sammenlignet med året før."

"Det håber vi fortsætter og har tiltro til, at 2022, og navnlig sommeren 2022, vil blive god for rejsearrangørerne," siger Henrik Specht, direktør i Rejsearrangører i Danmark, i en pressemeddelelse.

Det er særligt anden halvdel af 2021, der er blevet rejst mere til udlandet. Men restriktionerne i Danmark har i 2021 også været med til at dæmpe efterspørgslen på udlandsrejser, lyder det fra Rejsearrangører i Danmark.

Københavns Lufthavn venter et stærkt forår 

 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs