5G-udrulning stopper nogle flyafgange til USA

USA's luftfartsmyndigheder har indført visse restriktioner grundet frygt for, at 5G kan forstyrre systemer.
Foto: Stefani Reynolds/AFP / AFP
Foto: Stefani Reynolds/AFP / AFP
AF MARKETWIRE

Store flyselskaber i blandt andet Indien, Japan og De Forenede Arabiske Emirater aflyser fra onsdag en række flyafgange til USA. Det sker på grund af 5G-udrulning.

Flyselskabet Emirates oplyser, at det aflyser fly til blandt andet Boston, Chicago, Dallas Fort Worth, Houston, Miami, Newark, Orlando, San Francisco, og Seattle.

Flyselskaber begyndte i december at planlægge mulige aflysninger, efter at et direktiv fra de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, skitserede potentielle restriktioner for landing i dårligt vejr grundet frygt for potentiel 5G-interferens.

Det skrev Wall Street Journal op til jul.

Bekymringen er, at nye netværkssystem muligvis kan ramme og forstyrre cockpit-systemer.

Direktivet skitserede potentielle restriktioner for landing i dårligt vejr i op til 46 af landets største byområder, hvor den nye trådløse tjeneste efter planen skal indføres i januar.

Det nye netværkssystem kan muligvis ramme og forstyrre cockpit-systemer, når den nye trådløse tjeneste udrulles fra 5. januar 2022, skrev den amerikanske avis.

De amerikanske tilsynsmyndigheder har forholdt sig til to forslag om at beskytte fly mod, at 5G potentielt forstyrrer sikkerhedssystemer i cockpittet.

Den trådløse industri har sagt, at den planlagte tjeneste ikke udgør nogen risiko for flyene, mens Federal Aviation Administration har sagt, at den er bekymret for, at de frekvenser, som mobilsignalerne anvender, muligvis kan forstyrre systemerne.

DI Bilbranchen har nærstuderet danskernes Google-søgninger: 2022 bliver elbilernes år

Amerikanske flyselskaber advarer mod 5G-forstyrrelser 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også