MobilityWatch

Minister vil tage opgør med "banale beskeder" i højttaleren til togrejsende

Det skal være slut med, at rejsende i tog udsættes for en endeløs række af banale beskeder, siger den britiske transportminister.

Foto: Neil Hall/Reuters/Ritzau Scanpix

Den britiske transportminister Grant Shapps vil sende banale meddelelser togrejsende i England "på bålet."

Det skriver The Guardian, efter at ministeren har bedt om gennemgang hos myndighederne, der skal luge ud i de beskeder, som høres i toget, men som ikke er nødvendige, eller som gentages for ofte.

Det nævnes, at der f.eks. kan være tale om beskeder, der fortæller, at passagererne skal have deres billet klar, når toget forlader stationen, eller om at lydniveauet skal være lavt i stillezoner.

"Togpassagerer bliver alt for ofte plaget af en endeløs byge af gentagende og unødvendige beskeder," udtaler Grant Shapps.

"Det er derfor, at jeg opfordrer til at sende banaliteter på bålet for at nedbringe antallet af beskeder, som passagerer er tvunget til at høre igennem og i stedet gøre rejsen lidt mere fredelig," siger ministeren.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Det britiske transportministerium oplyser, at man vil sikre, at der holdes fast i "vigtig information", herunder meddelelser der kan være afgørende for sikkerheden.

Alligevel er det ikke alle, der tager lige godt imod regeringens nyt tiltag.

Det gælder bl.a. fagforeningen på jernbaneområdet RMT, hvor man stiller spørgsmål ved behovet for at luge ud i togbeskederne.

"Det sidste, vi hører, er passagerer, der brokker sig over for meget information," lyder det fra en talsperson hos RMT.

"Man skal være forsigtig med at tro, at alle har hørt alt tidligere. Vi er meget bekymret, hvis det her er endnu en måde til at flytte medarbejdere væk fra toget som led i regeringens bredere spareagenda," lyder det videre.

The Guardian skriver, at det nye tiltag kun gælder tog i England og ikke i hele Storbritannien.

 

 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs