MobilityWatch

Ryanair har kurs mod dansk konflikt

Forhandlingerne om overenskomst for Ryanairs ansatte på basen i Billund er brudt sammen. Bagved ligger store forskelle i kultur, interesser og forventninger, og der er langt til en løsning.

Forhandlingerne om en overenskomst for ansatte på Ryanairs base i Billund er brudt sammen. Sagen kan nu ende i Arbejdsretten. | Foto: Thomas Borberg

De mødtes første gang for tre år siden, og det seneste år har der været jævnlige forhandlinger. Alligevel er det ikke lykkedes for Ryanair og Flyvebranchens Personale Union, FPU, at lande en overenskomstaftale for de omkring 60 medarbejdere, som er ansat på det irske lavprisselskabs base i Billund.

Bag de sammenbrudte forhandlinger gemmer sig grundlæggende uenigheder og vidt forskellige kulturer. Ryanair er Europas største flyselskab, som med en omdiskuteret forretningsmodel gennem to årtier har haft konstant vækst. Et selskab, som i kraft af sin størrelse og sine metoder har været vant til at få sin vilje.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs