MobilityWatch

Boeing investerer milliarder i producent af eldrevne flytaxier

Flyproducentens investering i selskabet Wisk skal bruges til at udvide Wisks produktionen med henblik på i fremtiden at kunne producere selvflyvende eltaxier.

Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske flyproducent Boeing har skudt 450 mio. dollar, svarende til knap 3 mia. kr., i startuppen Wisk, der udvikler flytaxier.

Investeringen skal hjælpe Wisk med at udvide produktionen med henblik på en dag at kunne producere selvflyvende elfly, skriver Bloomberg News.

Dertil skal pengene bruges til at opnå godkendelse af startuppens eldrevne fly med plads til fire hos de amerikanske myndigheder, siger Marc Allen, der er strategidirektør i Boeing.

Wisk er grundlagt af tidligere ansatte i selskabet Kitty Hawk, som Boeing er medejer af, der også producerer eldrevne fly med støtte fra Google-stifteren Larry Page.

Wisk søger at sælge dele af sin teknologi baseret på kunstig intelligens indsamlet over mange år gennem 1500 flyvninger.

En rapport fra Morgan Stanley fra maj 2021 viser, at markedet for flytransport i storbyer kan nå en værdi på 9000 mia. dollar i løbet af 2050'erne. Dog ventes væksten at være bremset frem til 2035 som følge af hurdler med at overkomme myndighedsgodkendelser af den nye transporttype.

Airbus var flyproducenten med den største produktion i 2021

Boeings 737 Max rygtes snart på vingerne i Kina 

Taxaselskab runder grøn milepæl med opfordring til politikere 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs