MobilityWatch

Easyjet flyver fortsat med underskud

Omsætningen stiger, men lavprisflyselskabet indkasserer nyt underskud. Selskabet oplever dog, at de rejsende vender tilbage og har solgt en betydelig del af de fremtidige bookinger for tredje kvartal.

Foto: Oli Scarff/AFP/Ritzau Scanpix

Easyjet kunne i første kvartal nyde godt af, at flere rejsende igen kunne flyve verden rundt. Det øgede omsætningen betragteligt, om end underskuddet også voksede sammenlignet med sidste år.

Det viser regnskabet for første kvartal torsdag morgen.

Det underliggende underskud før skat voksede 22 pct. til 545 mio. pund, hvilket også var det, analytikerne ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg havde ventet.

Omsætningen voksede til 1,5 mia. pund - en markant vækst fra de 240 mio. pund, som Easyjet omsatte for i det coronaramte første kvartal af 2021. Også her havde analytikerne ramt plet, da de på forhånd havde ventet netop 1,5 mia. pund.

Kabinefaktoren steg til 77,3 pct., hvilket var en spids lavere end de 75,7 pct. som var ventet af analytikerne. Samme kvartal sidste år lød belægningen på 63,7 pct.

Samlet steg antallet af passagerer til 23,4 mio. mod blot 4,1 mio. passagerer året forinden.

For de kommende kvartaler kan Easyjet berette om, at 76 pct. af de fremadrettede bookinger i tredje kvartal er blevet solgt, mens det gælder 36 pct. for fjerde kvartal.

Den fremadrettede kapacitet i tredje kvartal ventes at ligge på cirka 90 pct. af helåret 2019 - altså før coronapandemien - mens det ventes at stige til 97 pct. i fjerde kvartal.

Medie: EU vil kræve mest kapital fra private investorer i SAS-redning

IAG bestiller 50 fly hos Boeing

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs