MobilityWatch

SAS har kurs mod bundrekord efter Sverige lukker for pengekassen

Udmeldingen fra den svenske stat har sendt SAS-aktien i frit fald.

Foto: Johan Nilsson/AP/Ritzau Scanpix

SAS har tirsdag sat bundrekord, oven på den svenske regerings beslutning om, at den ikke vil skyde flere penge i SAS.

Aktien blev fra morgenstunden handlet så lavt som 46 øre på børsen i København. Den har siden rettet sig lidt, men er fortsat faldet 13 pct. til 47,5 øre. Det hidtil laveste lukkeniveau for SAS nogensinde blev nået den 7. marts i år, hvor aktien endte i 53,48 øre.

Sverige vil alene deltage ved at konvertere tidligere lån, obligationer og likviditetsgarantier fra coronaperioden til aktier, men afviser at komme med nye penge.

Og det bør ikke være en stor overraskelse, siger SAS’ topchef, Anko van der Werff, til Børsen.

”Vi kendte ikke til beslutningen på forhånd, men det kan altså ærligt talt ikke være nogen overraskelse for nogen. Sverige har mig bekendt i ti år haft et mandat om at sælge sin ejerandel i SAS ud eller ned,” siger Anko van der Werff til avisen.

Han siger desuden, at det stadig kniber med at opnå resultater i forhandlingerne om flyselskabets fremtid, der kræver store årlige besparelser, omlægning af milliardgæld til aktier og også salg af nye aktier for mindst 9,5 mia. svenske kr.

”Det går stadig ikke hurtigt nok. Folk håber tydeligvis på magiske løsninger, hvor de ikke selv skal deltage i byrderne. Dagens melding fra Sveriges regering viser ganske tydeligt, at staten her ikke medvirker i en sådan, magisk løsning,” siger Anko van der Werff til Børsen.

Wammen udskyder SAS-beslutning

Medie: Svensk SAS-udmelding åbner for nye ejere

Mere fra MobilityWatch

DFDS afviser stor stigning i billetpriser

DFDS melder i nyt regnskab om højere priser i passagerforretningen. Til MobilityWatch siger finansdirektør, at der ikke er sket en generel prisforhøjelse, og det er der heller ikke udsigt til. Inflationspres er dog et fokuspunkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs