MobilityWatch

Dansk Erhverv opfordrer til hurtig politisk afklaring om SAS

”Dansk og skandinavisk erhvervsliv kan simpelthen ikke tåle at miste den hub, som SAS og Københavns Lufthavn udgør”, siger Dansk Erhvervs øverste chef, Brian Mikkelsen.

Brian Mikkelsen | Foto: PR/Dansk Erhverv

Den svenske regerings udmelding om, at den ikke længere vil yde finansiel støtte til SAS, ses med stor alvor og bekymring på hos erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

Erhvervsorganisationen retter nu en alvorlig appel om hurtig politisk afklaring, da SAS er en helt afgørende aktør for aktiviteten i dansk erhvervsliv, og flyselskabets aktiviteter i og ikke mindst i samarbejde med CPH Lufthavn udgør et fuldstændig vitalt knudepunkt for danske og skandinaviske virksomheder.

Det siger Dansk Erhvervs direktør Brian Mikkelsen.

Luftfarten bidrager samlet set - alene i Danmark - med 83.000 jobs og 52 mia. kr. årligt til det danske bnp, oplyser brancheorganisationen

”For Dansk Erhverv er det vigtigt, at man fra dansk side nu træder i karakter og tilvejebringer den fornødne ro og sikkerhed om SAS’ fremtid. Vi savner hurtig politisk afklaring af de nødvendige løsninger for at sikre SAS’ overlevelse. Vi vil ikke sætte beløb på den fremtidige finansiering, men vi ønsker vished om opbakningen til at fremtidssikre denne helt vitale infrastruktur for erhvervslivet,” siger Brian Mikkelsen om sagen.

Han påpeger, at dansk erhvervsliv er fuldstændig afhængig af de mange og gode forbindelser, som SAS leverer, understøttet af den lufthavnsdrift, der er en af verdens mest effektive, som selskabet og kunderne får i Københavns Lufthavn.

”Dansk og skandinavisk erhvervsliv kan simpelthen ikke tåle at miste den hub, som SAS og Københavns Lufthavn udgør. Derfor bliver vi nødt til at se noget handling hurtigst muligt. Det er den alvorlige appel, jeg gerne vil komme med i dag,” siger Brian Mikkelsen.

Overborgmester understreger vigtigheden af SAS for Københavns Lufthavn

Passagertrafikken steg markant hos SAS i maj


Mere fra MobilityWatch

DFDS afviser stor stigning i billetpriser

DFDS melder i nyt regnskab om højere priser i passagerforretningen. Til MobilityWatch siger finansdirektør, at der ikke er sket en generel prisforhøjelse, og det er der heller ikke udsigt til. Inflationspres er dog et fokuspunkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs