MobilityWatch

SAS og pilotforening begynder forhandlinger mandag eftermiddag

I første omgang er SAS indkaldt til forhandlinger mandag eftermiddag, mens piloterne indkaldes enten mandag eller tirsdag.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

SAS og pilotforeningen begynder forhandlinger mandag eftermiddag i Stockholm. Det sker, efter at de danske, norske og svenske piloter i SAS Pilot Group, SPG, torsdag i sidste uge varslede strejke fra 29. juni.

Det skriver det svenske medie Dagens Nyheter.

”Vi vil møde mæglerne midt på dagen til en gennemgang af situationen. Derefter er det meningen, at forhandlingerne går i gang,” siger det svenske Medlingsinstituts chefadvokat, Per Ewaldsson, ifølge Dagens Nyheter.

Det er i første omgang arbejdsgiversiden, SAS, der er indkaldt, og derefter bliver det piloternes tur - enten mandag eller tirsdag, oplyser Per Ewaldsson.

Der vil også være parter fra Danmark og Norge repræsenteret i Stockholm, skriver Dagens Nyheter.

Pilotforeningen har varslet strejke, hvis ikke der nås enighed om en ny overenskomst. Overenskomsten mellem SAS og deres piloter i SAS Pilot Group udløb den 1. april 2022, og siden da har piloterne fløjet videre efter den gamle overenskomst.

Strejkevarslet kommer samtidig med, at SAS forsøger at gennemføre redningsplanen SAS Forward, der blandt andet indebærer, at de årlige omkostninger skal reduceres med 7,5 mia. svenske kr.

Omkring 1000 SAS-piloter varsler strejke

SAS kalder strejkevarsel for ”skødesløst”: ”Risikerer hele virksomhedens fremtid”

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs