MobilityWatch

Internt brev i SAS: Piloter taler usandt om besparelser i overenskomstforhandlinger

Ifølge SAS er det ikke korrekt, når Dansk Pilotforening melder, at dens forslag til overenskomstforhandlingerne indeholder besparelser på op til 25 pct.

Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Flyselskabet SAS har meldt ud, at pilotforeningen for SAS-piloterne ikke taler sandt i forbindelse med, at foreningen oplyser, at den har leveret et forslag til overenskomstforhandlingerne, der indeholder besparelser på 25 pct. Det er nærmere mindre end det halve af det tal, forlyder det i et internt brev fra selskabet.

Det skriver Check-In.dk.

Påstanden kommer for dagen under forhandlingerne mellem SAS og selskabets piloter, hvor piloterne sidste uge varslede strejke.

Det er SAS’ forhandlingsleder og direktør for industrielle relationer og arbejdsret, Joakim Ärlund, der fører pennen i det interne brev, som Check-In er kommet i besiddelse af.

”Dette er langt fra, hvad der kommunikeres gennem medierne, og fra det, der skal til for at kunne levere på SAS planen-planen. Jeg vil endnu en gang gentage vores budskab fra de sidste par måneder: Alle interessenter skal bidrage, inklusive piloterne. Der er ingen gratis ture i SAS Forward-planen,” skriver Joakim Ärlund.

Derudover påpeger han, at en eventuel eskalering af konflikten til en strejke kan bringe fremdriften i SAS Forward-planen i fare og dermed hele virksomheden og dens tusindvis af ansatte.

Piloterne mener selv, at kravet om forringelser på 30 pct. er blevet imødekommet i pilotforeningens forslag til forhandlingerne.

Forholdet mellem pilotforeninger i SAS er ”meget køligt”

Pilotforening frygter dårligere arbejdsvilkår på cargoområdet

Air France-KLM henter milliarder fra salg af nye aktier

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs