MobilityWatch

Easyjet rammes på indtjeningen på grund af personalemangel i lufthavne

Manglen på lufthavnspersonale kommer til at koste lavprisflyselskabet et trecifret millionbeløb i pund, vurderer analytiker.

Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix

Det britiske lavprisluftfartsselskab Easyjet risikerer at tabe mellem 100 og 200 mio. pund i år på grund af reduktion i antallet af flyafgange hen over sommeren.

Det vurderer Alex Irving, der er analytiker hos Bernstein, skriver Bloomberg News.

Det er dog ikke Easyket skyld, at der skrues ned for kapaciteten, da det er lufthavnene i både Gatwick ved London og Amsterdam Schiphol, der har sat antallet af flyvninger ned på grund af personalemangel.

Det britiske flyselskab regner med en at lande en kapacitet på 87 pct. i forhold til før corona, i de tre måneder der afsluttes med juni, stigende til 90 pct. i det skæve fjerde kvartal, der løber til og med september, oplyses det mandag.

Tidligere hed det henholdsvis 90 pct. og 97 pct.

Chefen for Easyjet, Johan Lundgren, siger, at luftfartsselskabet forsat vil ”fintune” sine flyafgange i forbindelse med forstyrrelserne. Samtidig siger han, at han ikke regner med, at ændringerne vil påvirke billetpriserne.

Udgifterne per tilgængelig sædekilometer vil øges over den hidtidige forventning som et resultat af de færre afgange, oplyser Easyjet. Men luftfartsselskabet venter, at der er tale om engangsudgifter, da det venter, at ”alle parter sammen vil bygge en større modstandsdygtighed forud for højsæsonerne i 2023,” skriver Bloomberg News.

Luftfartsselskaber og lufthavne over det meste af Europa har kæmpet med lange køer ved check-in og aflysninger i sidste minut, fordi der har manglet personale både i luften og på jorden.

Lufthavne i Amsterdam og London sætter loft over passagerer

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs