MobilityWatch

DFDS fortsat under lup i Frankrig for samarbejde med P&O Ferries

Selvom samarbejdsaftalen er ændret mellem de to rederier, er der ingen fremskridt at spore hos de franske myndigheder, lyder det fra DFDS.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Selv om DFDS sammen med P&O Ferries har ændret deres samarbejdsaftale for at efterkomme krav fra de britiske konkurrencemyndigheders krav, er de to rederier fortsat under lup i Frankrig.

Det skriver ShippingWatch.

De franske konkurrencemyndigheder, Autorité de la concurrence, har foreløbigt afvist samarbejdsaftalen mellem de to selskaber. Foreløbige undersøgelser af aftalen fra myndigheden viste i november, at ”de to virksomheder har samarbejdet om at opdele kunderne i forhold til deres charter-kapacitet”.

Der er ifølge DFDS ingen fremskridt i forhold til de franske myndigheder.

”Vi har ikke hørt, at der skulle være noget, som har ændret sig i sagen. Vi er fortsat i dialog med de franske konkurrencemyndigheder, som kigger ind i aftalen,” oplyser DFDS til Shippingwatch.

Ydermere udfordres samarbejdsaftalen mellem DFDS og P&O Ferries af, at konkurrenter og tredjeparter har indtil den 4. juli til at komme med eventuel kritik til de britiske konkurrencemyndigheder, Competition and Markets Authority (CMA), om ændringer til samarbejdet.

DFDS og P&O Ferries indgik sidste år en space-charter-aftale på ruten mellem Dover i England og Calais i Frankrig. Aftalen betyder, at selskaberne hjælper hinanden med kapacitet, således at fragtkunder kan tage næste ledige færge - uanset om det er P&O Ferries eller DFDS.

DFDS indgår samarbejde om færgerute mellem Skotland og Belgien

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs