MobilityWatch

SAS-forhandlere holder pause efter 33 timer - fortsætter mandag

Forhandlerne fra SAS og piloternes fagforeninger kløede på fra lørdag formiddag til søndag aften.

Luftfartsselskabet SAS og SAS-piloternes fagforeninger har ved 19-tiden afsluttet forhandlingerne søndag og fortsætter igen mandag.

Det skriver det norske medie NRK.

Parterne har været samlet i Stockholm uden pause siden lørdag klokken 10. Men efter 33 timers forhandlinger uden at en aftale er kommet på plads, holder de altså nu pause.

”Vi har siddet så længe i håb om at komme frem til en løsning. Men vi klarede det ikke, før vi kom til det punkt, hvor det ikke var forsvarligt at sidde længere,” siger Roger Klokset, formand for den norske pilotforening, til NRK.

”Vi er klar igen i morgen tidlig,” siger han videre.

Omkring 1000 SAS-piloter fra Danmark, Norge og Sverige har strejket siden mandag 4. juli.

Det har skabt tusindvis af aflyste flyvninger for det skandinaviske luftfartsselskab, der er i store økonomiske problemer.

SAS arbejder på at få gennemført en redningsplan, der hedder SAS Forward. Planen skal give årlige besparelser i milliardklassen.

Men samtidig er selskabet i konflikt med piloterne. En del af baggrunden for konflikten mellem SAS og piloterne er, at SAS under coronapandemien måtte opsige omkring halvdelen af piloterne.

Der var dog en aftale om genansættelse, når der igen blev brug for dem.

Piloterne er blandt andet utilfredse med, at SAS ansætter nye piloter på overenskomster med andre vilkår i de to datterselskaber SAS Link og SAS Connect end i SAS Scandinavia.

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs