MobilityWatch

Norwegian havde igen stor passagervækst i september

Det norske flyselskab kunne se antallet af passagerer vokse markant i september sammenlignet med samme periode sidste år.

Foto: Lehtikuva/Reuters/Ritzau Scanpix

Flyselskabet Norwegian fløj i september med knap 1,9 mio. passagerer, hvilket var tæt på en fordobling i forhold samme måned sidste år, hvor tallet var 977.719.

Det fremgår af den månedlige trafikrapport fra selskabet torsdag, hvor selskabet i øvrigt også fremhæver, at de erhvervsrejsende er kommet tilbage i flyene.

”September var endnu en travl måned for rejse i og til og fra de nordiske lande. Gående ind i efterårsferiesæsonen ser vi særlig høj efterspørgsel for internationale destinationer, både byer og strande,” siger administrerende direktør Geir Karlsen fra Norwegian i meddelelsen.

Selskabet tilføjer, at nordiske passagerer fortsætte med at have en stor appetit på at rejse udenlands.

”Vi glæder os også over at se, at erhvervsmarkedet returnerer efter sommersæsonen. Antallet af erhvervsrejsende er på niveau med før pandemien for de mest besøgte indenlandske forretningsrejseruter i Norge,” siger Geir Karlsen endvidere.

Torsdagens trafikrapport viser desuden en kabinefaktor, som er graden af udnyttelsen af sædekapaciteten, på 85,2 pct. I samme måned sidste år var den kun på 72,4 pct.

Kapaciteten var 2618 mio. sædekilometer, mens passagertrafikken (RPK) var 2230 mio. sædekilometer. RPK er dermed blevet fordoblet siden september 2021.

Norwegian venter en svagere efterspørgsel ind i vintersæsonen, men mener at være godt forberedt på en mere stille periode med omhyggelig ruteplanlægning, fleksible leasingbetingelser og forsvarlige aftaler med fagforbund.

26 tiltag skal sænke energiforbruget hos Københavns Lufthavn

Dansk flyselskab dropper jysk lufthavn

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs