Trafikforening efterspørger investeringer i nattog

Ifølge Rådet for Bæredygtig Trafik er det nødvendigt med større, offentlige investeringer i nattogsforbindelser, hvis de skal kunne konkurrere med flytrafikken.
Foto: Sebastian Gollnow/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Sebastian Gollnow/AP/Ritzau Scanpix
AF ANNE KVIST

De seneste år har interessen for nattog som alternativ til flyture været stigende, men hvis der for alvor skal komme fart under den europæiske togtrafik, kræver det investeringer fra politisk side. 

Sådan lyder budskabet i et debatindlæg i Klimamonitor, skrevet af forperson for foreningen Rådet for Bæredygtig Trafik, Poul Kattler.

Ifølge Poul Kattler kræver det offentlige investeringer i nattogforbindelser, hvis der for alvor skal ske en vækst i togture på de lange distancer. Der er tale om togruter til andre europæiske storbyer som Bruxelles, Paris eller Wien, hvor overnatningsmuligheden på nattoge kan gøre den 10-14 timer lange togtur mere overkommelig. 

”Derfor må politikerne støtte udviklingen. På europæisk plan – som EU-Kommissionen også har foreslået i december 2021 – med momsfritagelse af internationale tog, højere prioritet på skinnerne for internationale tog, laveste kørselsafgifter for nattog og støtte til en pulje nybyggede vogne, der kan lejes og leases ud til operatørerne,” skriver Poul Kattler i indlægget. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også