V-profil kalder Løkkes tidligere mål om 1 mio. elbiler i 2030 for "galimatias"

I forbindelse med en debatbog om politikeres overbudspolitik nævner Venstres gruppeformand Karsten Lauritzen partiets tidligere mål om 1 mio. elbiler på de danske veje i 2030.
Tidligere skatteminister og nuværende gruppeformand for Venstre, Karsten Lauritzen | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Tidligere skatteminister og nuværende gruppeformand for Venstre, Karsten Lauritzen | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

I en ny bog med titlen "Entreprenørstaten" kritiserer tidligere skatteminister og nuværende gruppeformand for Venstre, Karsten Lauritzen, sin egen tidligere regerings målsætning om 1 mio. elbiler i 2030 og bruger det som eksempel på, hvordan danske politikere præsenterer udspil, der ikke er realistiske.

Det skriver Berlingske.

"Vi havde en lang diskussion internt i Løkke-regeringen om målet om antallet af elbiler. Hvor nogle partier sagde, vi skal have 500.000 biler, og hvor vi blev voldsomt presset. Og så sagde vi en million biler. Det er jo helt galimatias, at man sætter sådan et mål uden at have nogen som helst anelse om, hvorvidt det er realistisk," siger Lauritzen i bogen.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Tidligere statsminister og formand for Venstre Lars Løkke Rasmussen skriver i en mail til Berlingske, at han finder problemstillingen for bogen interessant, men at han har "svært ved at se den konkrete anekdote (fra Karsten Lauritzen, red.) som et illustrativt eksempel, da det snarere var et forsøg på at konkretisere en realistisk målsætning."

Flere elbiler og plug-in hybrider stiger i pris – og er presset på leveringen 

Efter opråb fra delebilsselskab: Politikere villige til at se på bedre rammevilkår 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også