Hjælpepakker for knap 40 mia. kr. har været afgørende for dansk økonomi

Udbetalingen af hjælpepakker til nødlidende selskaber siden coronakrisens begyndelse har været afgørende for dansk økonomi og erhverv.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Den danske regering har udbetalt hjælpepakker for mere end 37 mia. kr. til nødlidende selskaber siden coronakrisens begyndelse. Trods kritik har ordningerne været afgørende for dansk økonomi og erhverv.

Det skriver Berlingske Business.

Hjælpepakkerne nærmer sig udfasning, i takt med at samfundet genåbner, befolkningen vaccineres, og selskaber på ny får gang i forretningen.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Indsatsen med hjælpepakkerne har foruden sundhedsmæssige tiltag været afgørende for forretningen i Danmark.

Siden krisens begyndelse er der udbetalt mere end 37 mia. kr. i støtte til selskaber, hvilket har forhindret konkurser, holdt ledigheden nede og den danske økonomi i gang.

Torben M. Andersen, der er økonomiprofessor ved Aarhus Universitet og tidligere overvismand, har fulgt hjælpepakkerne tæt og kalder dem en "usædvanlig form for økonomisk politik," som har virket efter hensigten.

"Havde I spurgt mig i april eller maj sidste år, havde jeg ikke turde tro, at det ville virke så godt. Det er næsten for godt til at være sandt. Der er selvfølgelig erhverv, som er hårdt ramt, men hele økonomien er kommet godt igennem," siger Torben M. Andersen, der er økonomiprofessor ved Aarhus Universitet, til avisen.

En af de største udfordringer ved hjælpepakkerne har været at målrette dem, fortsætter han.

Med udfasningen af hjælpepakkerne til størstedelen af de danske selskaber kan de nu rettes mod brancher, der fortsat er påvirkede af krisen - heriblandt nattelivet.

Ryanair modtog den største støtte fra dansk hjælpepakke

Minister om offentlig transport efter corona: "Den største enkeltstående problematik er, hvordan vi får passagererne tilbage" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også