Enhedslisten truer med at forlade forhandlingerne om en ny infrastrukturplan

En tredje Limfjordsforbindelse eller en Hærvejsmotorvej er helt uspiselige for Enhedslisten, som pointerer, at partiet kan blive "tvungent" til at forlade forhandlingerne.
Foto: Lars Krabbe/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Lars Krabbe/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Enhedslisten nægter at lægge stemmer til en infrastrukturplan, der indeholder en tredje Limfjordsforbindelse eller en Hærvejsmotorvej, skriver Altinget.

Der er tale om regeringens store prestige projekt til 7 mia. kr., men også et helt centralt krav fra Venstre i forhandlingerne i form af den nye motorvej gennem Jylland, som skal droppes, hvis regeringen ønsker at have alle sine tre støttepartier med om bord.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

"Vi mener, at det er den helt gale vej at gå at udbygge vejnet og især motorvejene, fordi det bare genererer mere og mere biltrafik, og rent klimamæssigt er det i mange år endnu problematisk. Det er vi voldsomt imod," siger transportordfører for Enhedslisten, Henning Hyllested, til Altinget og pointerer, at partiet kan blive "tvungent" til at forlade forhandlingerne, hvis der ikke kommer indrømmelser til partiet.

Enhedslisten har forslået, at infrastrukturplanen deles op i flere søjler, så partierne kan tilslutte sig dele af planen.

R ønsker undersøgelse af elektrificering af motorvej mellem Femern og Storebælt

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også