S afviser DF’s ønske om hårdere straffe for vanvidsbilister

DF mener ikke, at de nye regler for vanvidsbilisme, som giver hårdere straffe samt mulighed for beslaglæggelse af biler, er tilstrækkelige, men S har tiltro til nuværende tiltag. Venstre vil se tiden an.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
AF SIGRID FRIIS NEERGAARD

I Socialdemokratiet og Venstre vil man endnu ikke tage stilling til, om straffen for vanvidsbilisme skal skærpes, selvom DF presser på.

Det skriver Berlingske.

I marts gjorde en lovændring det muligt for politiet at konfiskere køretøjer fra vanvidsbilister, og straffen for uagtsomt manddrab blev i samme omgang sat op med 150 pct., men DF vil sørge for, at vanvidsbilister bliver fjernet fra gaden med øjeblikkelig virkning gennem varetægtsfængsling og straksdomme.

Socialdemokratiets retsordfører, Jeppe Bruus, mener dog, at de nye regler har givet politiet og retsvæsenet tilstrækkeligt med midler.

”Jeg går stærkt ud fra, at personer, som bliver taget i den form for vanvidskørsel, vil blive varetægtsfængslet med det samme, for der er straframmen skærpet med op til 150 procent,” siger ordføreren til Berlingske med reference til tre konkrete sager, hvor påkørte er blevet såret eller dræbt.

I Venstre er man villig til at se på yderligere skærpelser af straffen, hvis de nuværende regler viser sig ikke at virke, men det er stadig for tidligt at sige, lyder det.

Virksomheder kæmper for at undgå at komme i klemme i ny lov mod vanvidskørsel

Trods strafskærpelser fortsætter folk med vanvidskørsel: "Jeg troede måske bare i min naivitet, at det var gået en smule hurtigere" 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også