MobilityWatch

Dansk Erhverv: Klimakvoter kan blive en fordel for danske virksomheder

Selvom klimakvoterne vil gøre det dyrere at transportere varer, kan det blive en fordel for danske transportvirksomheder, mener Dansk Erhverv. Ifølge grønne organisationer er EU's forslag dog ikke ambitiøst nok.

Onsdag fremlagde EU-kommissionen sit forslag til en klimalovpakke, som skal sikre minimum 55 pct. reduktion i CO2-udledningen i 2030. | Foto: John Thys/AFP/Ritzau Scanpix

Selvom det bliver dyrere at transportere varer med den nye klimalovpakke fra EU, kommer det ikke til at betyde store tab for danske virksomheder.

Sådan lyder det fra Dansk Erhverv i Finans dagen efter, at EU-kommissionen har præsenteret sit forslag "fit for 55," som skal gøre det muligt for EU at nå mindst 55 pct. reduktion i CO2-udledningen i 2030.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede