MobilityWatch

Boris Johnson indkalder hæren efter briternes panikkøb af brændstof

Manglen på chauffører har nu også stor indflydelse på Storbritanniens forsyning af brændstof, hvor premierminister Boris Johnson nu vil indsætte landets soldater for at dæmme op for benzinhamstringen.

Foto: David Rose/AFP / POOL

Premierminister Boris Johnson forbereder sig på at indsætte hundreder af soldater til at tackle Storbritanniens brændstofkrise. Mindst halvdelen af tankstationer, uden for motorvejsnettet, er løbet tør for brændstof.

Det skriver Financial Times.

Lange køer til tankstationer, har i weekenden kunnet ses over hele landet. En embedsmand oplyser, at benzinsalget grundet panik-indkøbene fredag steg 180 pct. i forhold til normalniveauet.

I dag, mandag, mødes premierministeren med seniorministre og embedsmænd for at planlægge beredskabsplanen, Operation Escalin. Ifølge avisen vil de benytte hæren til at køre tankvogne rundt i England.

Søndag aften offentliggjorde den britiske regering, at de midlertidigt ville fritage aktører i energiindustrien fra konkurrenceloven fra 1998. Dermed kan virksomhederne dele oplysninger og altså prioritere leverancer til de områder med størst behov.

"Det kortsigtede problem er panikindkøb, mens grundårsagen til problemet er regeringens fodslæberi over problemet med antallet af vognmænd," fortæller formand for Petrol Retailers Association, Brian Madderson, til Financial Times.

Oven på virksomhedernes pres meddelte regeringen lørdag, at de vil udstede midlertidige visa til 5000 udenlandske lastbilchauffører for at få tacklet manglen på markedet.

Ifølge Financial Times' kilder er der masser af brændstof på raffinaderier og terminaler. Problemet ligger i forsyningskæderne.

Knap hver tredje BP-tank er løbet tør i Storbritannien 

DAO skal forklare sig over for Salling Group i chaufførsag 

Mere fra MobilityWatch

Tidligere bankchef bliver topchef i A/S Øresund

Økonomidirektør i Sund & Bælt overtager posten som topchef i A/S Øresund, der bl.a. står for ejerskabet af den danske del af Øresundsbroen, og som står for planlægning og anlæggelse af ny havnetunnel i København.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs