MobilityWatch

Partier efterspørger tydelige anbefalinger om julefrokoster

Sundhedsmyndigheder skal tage et kig på klare anbefalinger til julefrokoster, mener sundhedsordførere.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Efter at flere virksomheder har aflyst årets julefrokoster på grund af bekymring omkring coronasmitte, bør sundhedsmyndighederne være tydelige omkring, hvordan en julefrokost holdes forsvarligt.

Det mener Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen.

"Det er jo ikke forbudt at holde julefrokost eller for den sags skyld juleklip nede i daginstitutionerne. Så jeg tror, at det ville være formålstjenligt, hvis sundhedsmyndighederne lavede nogle anbefalinger om, hvordan gør man det på forsvarlig vis," siger han.

Virksomheder som DSB, DR og Danske Fragtmænd har i de seneste uger aflyst deres julefrokoster. Det er grundet bekymring over stigende coronasmitte.

Martin Geertsen mener, at det stadig skal være muligt at samles på forsvarlig vis. Men han forstår godt virksomhederne.

"Det, vi ser i øjeblikket, er, at man selv opfinder sine regler ude omkring i landet på den enkelte virksomhed. Det er jo forståeligt nok, når der ikke er en tydelig kommunikation fra myndighederne om, hvordan man afholder en julefrokost forsvarligt," siger han.

Også Peder Hvelplund, som er sundhedsordfører for regeringens støtteparti Enhedslisten, mener, at der bør klare anbefalinger til.

Aflysningerne er et udtryk for en stor ansvarlighed hos både virksomheder og ansatte, mener Peder Hvelplund.

"Men det er jo også udtryk for, at man mangler nogle klare anbefalinger for, hvornår man kan afholde julefrokost og i så fald under hvilke betingelser," siger han.

På et pressemøde i sidste uge sagde Helene Probst, som er vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, at man skulle bruge sin "sunde fornuft" ved årets julefrokoster.

"Når jeg siger "den sunde fornuft", er det måske også en lidt anderledes julefrokost end den, man plejer at holde."

"Men i stedet for at jeg står her og siger, hvordan man skal holde den konkrete julefrokost, så tænk jer om, når I planlægger den."

En anbefaling lød blandt andet, at man kan sidde i mindre grupper med større afstand. Det er også en god idé at begrænse mængden af alkohol.

Frygt for smitte får DSB til at aflyse julefrokost 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs