MobilityWatch

Nu er det vedtaget: Krav om mundbind i kollektiv trafik genindføres fra mandag

Torsdag aften vedtog Folketingets Epidemiudvalg, at kravet om mundbind genindføres i blandt andet landets busser og tog fra mandag.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S), da han ankom til mødet med Epidemiudvalget torsdag. | Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Et flertal i Folketingets Epidemiudvalg har torsdag aften besluttet, at der skal være krav om mundbind i den kollektive trafik og for kunder i detailhandlen fra på mandag.

Det oplyser flere medlemmer af udvalget, der består af 21 folketingsmedlemmer, til TV 2 News.

"Det er dér, hvor du er sammen med mange mennesker, som du ikke normalt er sammen med, og hvor du ikke kan gå et andet sted hen," siger sundhedsordfører Stinus Lindgreen (R) til mediet om den kollektive trafik.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Han er formand for epidemiudvalget. Der må ikke være flertal i udvalget imod regeringens ønske, hvis det skal gennemføres.

Regeringen foreslog onsdag efter en indstilling fra Epidemikommissionen, at der skulle genindføres krav om mundbind i detailhandlen og i den kollektive trafik.

Det sker som følge af de stigende smittetal med coronavirus og antallet af indlagte.

Der er torsdag aften ikke opnået enighed om, at ansatte i detailhandlen skal bære mundbind, oplyser sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen (SF).

"Det er ret uoverskueligt for de ansatte, og derfor skal vi prøve at finde nogle andre og bedre løsninger for dem," siger hun til TV 2 News.

Også i ældreplejen er der ikke enighed i udvalget om, hvorvidt der skal bæres mundbind

Parterne skal derfor tage "en runde mere" for at finde en løsning.

Mødet i epidemiudvalget er afsluttet for torsdag aften, men flere restriktioner skal debatteres igen senere i udvalget blandt andet spørgsmålet mundbind og butiksansatte.

Krav om mundbind vil påvirke billetsalget hos DSB 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede