DI-analyse peger på vejområdet som "udsultet"

Ifølge en analyse fra Dansk Infrastruktur under Danske Industri (DI) er investeringerne i statslige og kommunale veje faldet betragteligt i de senere år. Derfor bør der være stort fokus på området ved forhandlinger om ny infrastrukturplan.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

En ny analyse fra Dansk Infrastruktur under DI viser, at investeringerne i de statslige og kommunale veje er faldet med 5,5 mia. kr. siden 2015 svarende til 36 pct., og det bør der gøres noget ved i forbindelse med forhandlingerne om ny infrastrukturplan, lyder det fra lobbyorganisationen.

Det skriver Licitationen.

Der henvises til, at faldet især skyldes et dyk i anlægsinvesteringerne, og at denne udviklingen ventes at fortsætte frem mod 2025 med et fald på yderligere 750 mio. kr., hvis der ikke afsættes flere midler til vejinvesteringer.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

"Vejområdet er virkelig blevet udsultet, og det giver ingen mening hverken fornufts- eller følelsesmæssigt, at man ikke retter op på det, og det skal ske nu," udtaler Henrik Friis, chef for Dansk Infrastruktur, der altså opfordrer til, at politikerne giver et "boost" til vejområdet i forhandlingerne.

R ønsker undersøgelse af elektrificering af motorvej mellem Femern og Storebælt 

Politisk flertal bakker op om CO2-krav til fremtidens infrastrukturprojekter 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også