MobilityWatch

USA stopper infrastrukturforhandlinger uden resultat

Demokraterne og republikanerne i USA kan ikke blive enige om en infrastrukturpakke.

Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Ritzau Scanpix

USA's præsident, Joe Biden, og den republikanske senator Shelley Moore Capito, har afsluttet deres topartsforhandlinger om en infrastrukturpakke uden resultat.

Det skriver Bloomberg News.

Uenigheden mellem de to parter eksisterer stadig på begge fronter. Demokraten Biden ønsker at bruge mere end republikanerne, og præsidenten vil finansiere pakken med øgede skatter, hvilket Capito har modsat sig.

Ifølge Det hvide Hus vil præsident Biden i stedet søge at opnå en aftale med en gruppe af 20 senatorer fra begge partier, som arbejder på et kompromisforslag.

Joe Biden har ønsket at pakken skal omfatte investeringer for 2300 mia. dollar, mens Republikanerne har foreslået mindre end det halve. Præsidenten vil samtidig finansiere planerne gennem et løft af selskabsskatten til 28 pct. fra 21 pct.

Den nuværende sats er en reduktion, som den forhenværende præsident Trump fik igennem i forbindelse med skattereformen fra 2017, og den sejr er Republikanerne ikke meget for at give køb på.

Mærsks omstridte havn i Ghana er en særdeles god forretning 

Nye og større finansielle muskler hos Molslinjen skal sikre fremtidig vækst 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs