MobilityWatch

Droner giver Sund & Bælt store besparelser på pylon-inspektioner

Den præcision, man kan opnå ved at fotografere med droner, sikrer det statsejede infrastrukturselskab store besparelser i forbindelse med inspektioner af pylonerne på Storebæltsbroen, fortæller direktør.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Det statsejede Sund & Bælt kan ved hjælp af droner spare store summer på at inspicere de to pyloner på Storebæltsbroen, der forbinder Sjælland og Fyn via Sprogø, fortæller Bjarne Jørgensen, direktør i Sund & Bælt med ansvar for de fysiske anlæg, til Politiken.

"Det er hulens dyrt. At inspicere og reparere bare en af de to pyloner koster 1 million kroner. Dronen betyder, at det kan gøres for 10-15 procent af det beløb," siger han til avisen.

En af årsagerne til, at dronerne sikrer besparelser, er, at de sparer tid til reperationer, da de hvert foto, som dronen tager, har en nøjagtig stedsangivelse med GPS-koordinater, forklarer direktøren.

Udover besparelser skal brugen af droner også sikre et bedre vedligehold af broen. Ifølge en vurdering, som konsulentfirmaet Rambøll har foretaget for Sund & Bælt, kan broen ved hjælp af bedre inspektioner og reparationer formentlig stå i 200 år i stedet for 100 år, hvilket var den oprindelige vurdering.

Efter udskudt Storstrøms-projekt: Sund & Bælt-chef afviser coronaforsinkelser hos Femern 

Sund & Bælt-chef forventer ny stærk sommer for Storebæltsbro 

Mere fra MobilityWatch

DB Cargo lægger ny stor togordre

DB Cargo, der er ejet af Deutsche Bahn, har lagt en større ordre på ny tog som en del af sit langsigtede mål om at erstatte sine 900 dieseldrevne tog.

DFDS ramt af konflikt i Frankrig

En fagforeningskonflikt i Frankrig betyder, at DFDS ikke siden fredag den 14. januar har kunnet sejle såkaldt uledsaget fragt mellem Calais og Sheerness i Storbritannien. 

Læs også

Relaterede