Topchef stopper i stort dansk logistikfirma

Thomas Krøyer stopper på posten som adm. direktør i speditørselskabet Leman Group efter syv år på posten.
Foto: Leman / PR
Foto: Leman / PR

Speditørselskabet Leman får ny adm. direktør, efter Thomas Krøyer har besluttet at stoppe i virksomheden efter syv år som topchef.

Det fremgår af en pressemeddeelelse, hvori det bliver fremhævet, at Thomas Krøyer har været med til at "transformere og organisere" Leman ved "at skabe en reel ledelsesstruktur, som har udviklet Leman på en række områder". Det bliver bl.a. fremhævet, at Thomas Krøyer har været i front på en række opkøb og sammenlægninger, mens han har været med fra start på ekspansionsprojektet i Kina.

"Vi takker Thomas for alle disse initiativer, hvilket har hjulpet Leman med at udvikle nye forretningsmuligheder og har forbedret vores tilstedeværelse i et globalt marked," udtaler Philippe Ziegler, formand for bestyrelsen i Leman, i en pressemeddelelse.

Bestyrelsesmedlem overtager midlertidigt tøjlerne

Ole Ringheim, der er medlem af bestyrelsen i Leman, er konstitueret som adm. direktør, indtil der er fundet en permanent aftager for Thomas Krøyer, lyder det i meddelelsen.

Udover at være bestyrelsesmedlem i Leman har Ole Ringheim direktørerfaring fra sin tid i DHL, hvor han har været direktør for fragtselskabet i både Norden og i Asien. I alt har han 16 års erfaring fra det internationale logistik- og transportselskab, hvor han var fra 1999 til 2014.

Han er desuden medlem af bestyrelsen i det Hedehusene-baserede selskab WHT Spedition og i fodboldklubben B93.

Ole Ringheim slutter sig til direktionen i Leman fra 1. juni, hvor han og Thomas Krøyer vil sikre "en glidende overgang", lyder det.

Det fremgår ikke, hvad Thomas Krøyer skal lave i stedet.

Cyber-udfordringer

Tidligere i år fortalte Thomas Krøyer i et interview med MobilityWatch, at et cyberangreb gjorde store indhug på Leman i 2020, hvor man var lagt helt ned i to uger i maj måned. Selskabet endte ellers med at have håndteret udfordringerne, der fulgte af coronakrisen, men Leman måtte ikke desto mindre se bundlinjen vise et tab på 11,2 mio. kr.

Det udfordrende år har dog ikke rykket ved selskabets strategi, hvor man sigter mod at ramme en omsætning på 5 mia. kr. senest i 2025. I 2020 beløb den sig til 2,24 mia. kr., hvilket var et dyk på 1 pct. sammenlignet med året før.

Leman er oprindeligt etableret i 1900 af danske Paul Lehmann, men i 1972 solgte familien til den belgiske Ziegler-familie. I dag er selskabet ejet af Philippe Ziegler og hans børn.

Selskabet beskæftiger ca. 750 ansatte fordelt på 28 lokationer i Danmark, USA, Storbritannien, Kina, Sverige, Norge, Finland og Grønland.

Leman håber på hurtigt vokseværk til nyt Kina-kontor  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også