DFDS-topchef er ny formand for Danske Rederier

”Jeg ser frem til sammen med resten af bestyrelsen og sekretariatet at sikre dansk skibsfarts fortsatte succes og udvikling,” lyder det fra Torben Carlsen oven på udnævnelsen.
DFDS-topchef Torben Carlsen er valgt som ny formand for Danske Rederier. | Foto: DFDS - PR
DFDS-topchef Torben Carlsen er valgt som ny formand for Danske Rederier. | Foto: DFDS - PR
AF MARKETWIRE

DFDS-topchef Torben Carlsen er ny formand for Danske Rederier, efter at han torsdag morgen enstemmigt er blevet valgt til posten på foreningens generalforsamling.

Han afløser Torms administrerende direktør, Jacob Meldgaard, der har siddet som formand de seneste fire år.

Skiftet sker planmæssigt, og han vil herefter være menigt medlem af bestyrelsen, oplyser Danske Rederier i en pressemeddelelse.

Torben Carlsen hæfter sig ved, at han overtager posten midt i en omskiftelig tid.

”Hvis der er en branche, som påvirkes af verdenssituationen med handels-, sikkerheds- og geopolitiske spændinger, så er det skibsfarten. Vi sejler i bogstavelig forstand i alle afkroge af verden og er derfor også nogle af de første, der mærker, når de globale magtrelationer rykker på sig,” siger den nyvalgte formand i meddelelsen.

”Jeg ser frem til sammen med resten af bestyrelsen og sekretariatet at sikre dansk skibsfarts fortsatte succes og udvikling,” tilføjer Torben Carlsen.

Den øvrige bestyrelse består af næstformand Caroline Pontoppidan fra A.P. Møller-Mærsk, Torms Jacob Meldgaard, Christian M. Ingerslev fra Maersk Supply Service, Jan Rindbo fra Norden, Lars H. Simonsen fra MH Simonsen, Peter Lytzen fra Esvagt og Thorsten Jalk fra Ziton.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også