MobilityWatch

Tesla står til nye kurssmæk på kinesiske handelsspændinger

Flere nyheder står til at få Teslas aktie til at falde.

Foto: Finn Frandsen

Tesla-aktierne indikeres 3,8 pct. lavere i det amerikanske formarked, efter forlydender om at den amerikanske elbilgigant har sat planer om køb af jordarealer til en udvidelse af sin fabrik Shanghai i bero.

Desuden viser en ny opgørelse et fald i salget af Tesla-biler i Kina i april.

Stoppet for køb af yderligere arealer ved bilproducentens fabrik ved den kinesiske storby sker ifølge Reuters som følge af handelsspændinger mellem Kina og USA.

Det ekstra areal skulle bruges til at udvide produktionskapaciteten.

Spændinger udspringer blandt andet af uenighed om menneskerettigheder og Beijings stadig strammere politiske greb om Hongkong.

Yderligere er aktien presset af et fald i salget på det kinesiske marked på 37 pct. fra marts til april.

Salget af lokalt producerede Tesla-biler faldt til 25.845 i april fra 35.478 i marts, viser en opgørelse fra den kinesiske personbilsforening ifølge Bloomberg News.

Tesla-aktien dykkede mandag med 6,4 pct. i et generelt negativt marked, hvor særligt det teknologitunge Nasdaq-indeks blev ramt med et fald på 2,6 pct.

Futuren på indekset indikerer tirsdag et yderligere fald på 1,2 pct., når markedet åbner i eftermiddag dansk tid.

Elbiler vil koste titusinder af arbejdspladser 

 

Mere fra MobilityWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede