Ikonisk dansk motorcykel står til at blive genoplivet

Nimbus-motorcyklen skal igen sættes i produktion, men denne gang skal den køre på el. Idemand håber på en halv mia. kr. i omsætning inden for få år.
En mand afprøver følelsen af at sidde på en Nimbus motorcykel ved en udstilling omkring 1930. | Foto: Holger Damgaard/Ritzau Scanpix
En mand afprøver følelsen af at sidde på en Nimbus motorcykel ved en udstilling omkring 1930. | Foto: Holger Damgaard/Ritzau Scanpix

Den kendte danske motorcykel Nimbus skal genoplives, skriver Berlingske.

Det sker med Claus Støvlbæk Clausen i spidsen, der har startet selskabet Nimbus Motorcycles, og som har fået ja fra selskabet Nilfisk, der har rettighederne til mærket, til at gå i gang med produktion af en elmotorcykel og en elcykeludgave. Finansieringen sker i første omgang via salg af folkeaktier for forventet 7,5 mio. kr.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

"Som det ser ud i øjeblikket, vil Nimbus-motorcyklen koste 115.000 kroner med moms – og der bliver ingen registreringsafgift, fordi den er eldreven, har Skatteministeriet bekræftet over for os. Det betyder utroligt meget, om man skal af med 115.000 eller 275.000 kroner for en motorcykel i det prisleje. Elcyklen vil koste 17.500 kroner med moms," siger Claus Støvlbæk Clausen, der forventer at kunne runde en omsætning på en halv mia. kr. i 2025.

Produktionen af den originale Nimbus-motorcykler sluttede i 1960.

København kan blive inddelt i trafikøer 

Genåbning giver plads til flere passagerer i den kollektive transport 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også