Ellevilde fodboldfans ruskede i køreplaner: Nu satser Movia på at holde ruterne op til nyt EM-brag

I Aarhus har Midttrafik meldt ud om ruteomlægninger i forbindelse med det danske herrelandsholds EM-semfinale mod England onsdag, men Movia holder fast i sin almindelige køreplan i København. Også selv om selskabet mærkede effekten af seneste sejr.
Glade fans på Rådhuspladsen i København efter sejren i 1/8-finalen over Wales. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Glade fans på Rådhuspladsen i København efter sejren i 1/8-finalen over Wales. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Efter kvartfinaletriumfen mod Tjekkiet i lørdags, brød jublen løs overalt i det ganske land, og København var bestemt ingen undtagelse.

Nørrebros Runddel, Rådhuspladsen og en række andre steder i hovedstaden var folk på gaden for at fejre sejren, og det førte til omlægninger af fem ruter for Movia.

"I lørdags, efter Danmarks EM kvartfinale betød det, at vi måtte omlægge linje 5C, 18, 23, 33 og 350S på grund af de mange fodboldfans i gaderne," lyder det i en mail fra trafikselskabet til MobilityWatch.

Det får dog ikke Movia til at foretage nogen ruteændringer forud for semifinalen mod England, der skal spilles klokken 21.00 onsdag.

"I Movia vurderer vi behovet for omlægning af busruter i forbindelse med EM slutrunden sammen med politiet og vores busoperatører," lyder det fra selskabet, der tilføjer:

"Når Danmark spiller semifinale onsdag, holder vi fast i at køre normal rute for alle vores kunder, så længe det er muligt, og eventuelle omlægninger meldes ud på DOTs hjemmeside, Rejseplanen og via nedtællingsskærme ved stoppestederne, der henviser til DOT."

I Aarhus leder Midttrafik alle sine busser uden om centrale punkter midt i byen fra onsdag klokken 18 og resten af aftenen. Det betyder, at der ikke kører busser på Park Allé, i Busgaden eller ved Tangkrogen, oplyste selskabet mandag til TV2 Østjylland.

Efter trafikkaos: Aarhus-busser omlægger ruter til EM-kamp

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også