Bilsalget i Europa fortsatte op i februar drevet af el- og hybridbiler

Registreringen af elbiler steg med knap 40 pct. sammenlignet med samme måned sidste år.
Foto: Lukas Barth/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Lukas Barth/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

I februar var der fremgang i salget af nye biler i EU. Registreringen af benzin-, el og hybridbiler er steget sammenlignet med sidste år, mens salget af dieselbiler fortsatte sin tilbagegang.

Den samlede vækst i antallet af nyregistrerede biler i februar var 11,5 pct. i EU, hvilket svarer til en stigning på 802.000 enheder, når der sammenlignes med februar 2022.

”Det er værd at bemærke, at der igen er fortsat fremgang i bilsalget. Bilsalget I EU var hårdt plaget af komponentmangel, og selv om problemet synes at løse sig, og vi igen ser fremgang, så er der stadig meget usikkerhed på markedet,” siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Spanien og Italien stod for den største fremgang på henholdsvis 19,2 pct. og 17,4 pct. Derudover havde de to andre nøglemarkeder Frankrig og Tyskland en fremgang på 9,4 pct. og 2,8 pct.

”På trods af den beskedne vækst i Tyskland, så er Tyskland stadig det største marked i EU, hvor der blev solgt 85.000 flere biler end markedets nummer to, Frankrig,” skriver De Danske Bilimportører i en meddelelse.

Salget af elbiler i kraftig vækst

Registreringen af elbiler i februar steg med 39,7 pct. sammenlignet med februar sidste år.

Konkret betyder det, at der kom 97.000 flere elbiler på vejene i Europa. Markedsandelen for elbiler er dermed steget med 2,4 procentpoint fra året før til 12,1 pct.

Salget af hybridbiler voksede ligeledes med 22,3 pct.

Fremgangen til el- og hybridbiler skyldes ifølge De Danske Bilimportører blandt andet et fald i salget af plug-in hybriderne. Særligt det tyske markedet havde stor nedgang på det område, hvilket skyldes, at det tyske tilskud til plug-in hybriderne stoppede i 2022.

Dieselbilerne fortsatte tilbagegangen, hvor der i februar var et fald i salget på 8,4 pct. Det betød, at markedsandelen faldt 2,2 procentpoint til 15 pct. fra 17,2 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også