Første flyrute i 20 år fra København til Afrika syd for Sahara åbner

Rute fra København til Addis Abeba åbner mandag. Lufthavnschef mener, det vil gavne dansk medicinalindustri.
Foto: Tiksa Negeri/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Tiksa Negeri/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Ethiopian Airlines åbner mandag en rute mellem Københavns Lufthavn og Etiopiens hovedstad, Addis Abeba.

Det er første gang i 20 år, at der er en direkte flyforbindelse mellem lufthavnen i København og det afrikanske kontinent syd for Sahara. Det oplyser Københavns Lufthavn.

Det er planen, at Ethiopian Airlines skal flyve mellem København og Addis Abeba fem gange om ugen. Der kommer en kort mellemlanding i Wien i Østrig.

Ethiopian Airlines er ejet af den etiopiske regering. Selskabet er ifølge Københavns Lufthavn det største flyselskab i Afrika.

Den 13. marts begyndte flyselskabet desuden at flyve en ugentlig fragtflyvning til den etiopiske hovedstad.

Ifølge topchefen i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye, har en bedre forbindelse til det afrikanske kontinent fra København længe stået på ønskelisten.

Særligt Ethiopian Airlines’ fragtflyvninger mener han kan være til gavn for danske virksomheder. Det siger Thomas Woldbye i en pressemeddelelse fra januar.

”Den direkte rute fra København vil give helt nye muligheder for danske virksomheder – og måske særligt for den danske medicinalindustri,” siger han.

Thomas Woldbye uddyber i pressemeddelelsen, at flyselskabet særligt udmærker sig inden for netop fragt af udstyr til medicinalindustrien.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også