Sjællandsk bilkoncern leverer milliard på bundlinjen i 2023

2023 var ellers et af de mere udfordrende år for koncernen, fremgår det af regnskabet.
Bestyrelsesformand Anders Bruun og næstformand Maria Bruun-Lander. | Foto: K.W. Bruun / PR
Bestyrelsesformand Anders Bruun og næstformand Maria Bruun-Lander. | Foto: K.W. Bruun / PR

2023 var ifølge bestyrelsen et af de mest udfordrende år for bilkoncernen K.W. Bruun, som var påvirket af globale forhold, der påvirkede forsyningskæderne i bilbranchen.

Men de udfordringer er svære at aflæse i resultaterne i koncernens årsregnskab for sidste år. Her leverede K.W. Bruun nemlig fremgang på flere fronter og endte endda med en bundlinje, som rundede milliarden.

Nettoomsætningen blev således øget med 8 pct. til 9,93 mia. kr., mens bruttoresultatet steg med 2 pct. til 1,78 mia. kr.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Øgede distributions- og administrationsomkostninger førte dog til et lille fald på driftsresultatet fra 1,82 mia. kr. til 1,72 mia. kr.

Men da minusset på posten for andre finansielle omkostninger faldt fra 342 mio. kr. i 2022 til 30 mio. kr. i 2023 endte K.W. Bruun med en bundlinje på 1,03 mia. kr. – en stigning på 53 pct. sammenlignet med året før.

”Det tilfredsstillende år kan henføres til en ambitiøs koncernstrategi, en smidig og effektiv koncern, gode samarbejdspartnere og ikke mindst dygtige medarbejdere,” lyder det i ledelsesberetningen.

Koncernen foreslår udbytte for regnskabsåret på 90 mio. kr., hvilket er samme niveau som i 2022.

Øger toplinjen

For 2024 forventer K.W. Bruun, at udfordringerne i forsyningskæderne og den geopolitiske uro fortsætter.

”Men som det fremgår af denne årsrapport, er K.W. Bruun en robust og kapitalstærk koncern. Vi ser frem til i fællesskab fortsat at skabe langsigtet værdi for vores virksomhed, medarbejdere, samarbejdspartnere og samfundet,” fremgår det i et brev fra selskabets bestyrelsesformand Anders Bruun og næstformand Maria Bruun-Lander.

Derfor forventer koncernen også, at selskabet kan levere endnu et løft på toplinjen i spændet 11,5 til 12,5 mia. kr., mens bundlinjen før skat, som i 2023 landede på 1,36 mia. kr., forventes at falde en anelse til mellem 1 og 1,35 mia. kr. i 2024.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også