MobilityWatch

Regeringen vil have færre dieselbiler og mere natur i byer

Dieselbilerne skal ud af byerne for at sikre mere ren luft, lyder det i nyt udspil fra regeringen.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Regeringen vil have renere luft og mere natur i byerne med nyt udspil, der hedder "Grønne byer og en hovedstad i udvikling".

Udspillet indeholder en stribe initiativer, der skal give mere natur og idræt i byerne, mens man slår ned på eksempelvis dieselbiler og luftforurening.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

"Den ene del af initiativerne skal bidrage til, at byer i hele landet bliver endnu grønnere og endnu bedre at leve i. Med renere luft, med grønnere biltrafik og med mere plads til naturen."

"Den anden del af initiativerne retter sig mod hovedstadsområdet," står der i udspillet.

For byer i hele landet involverer udspillet mulighed for forbud mod dieselbiler, områder kun for elbiler og forbud mod gamle brændeovne. Samtidigt skal der være mere ladeinfrastruktur og mere bynatur.

I København har udspillet fokus på flere idrætsfaciliteter og udvikling af store projekter som Køge Bugt Strandpark, Lynetteholmen og udvikling af Københavns Lufthavn.

"Byerne i hele landet skal være grønnere. Vi vil mindske luftforureningen. Den er stadig for høj," siger statsminister Mette Frederiksen (S).

 

Regeringen vil indføre nul-emissionszoner 

Dansk Elbil Alliance: ”Tiden er kommet til at indføre nul-emmisionszoner” 

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs