Oliepriserne stiger på fald i amerikanske olielagre

Udvikling understøtter håb om en solid efterspørgsel på brændstof i sommerperioden.
En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 86,71 dollar | Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix
En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 86,71 dollar | Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger onsdag efter en større nedgang større nedgang i de amerikanske olielagre end forventet, hvilket styrker håbet om en solid efterspørgsel på brændstof i sommerperioden.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 86,71 dollar mod 86,60 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 83,23 dollar mod 83,19 dollar tirsdag eftermiddag.

De amerikanske råolielagre faldt med 9,163 mio. tønder i ugen op til den 28. juni, viser data fra brancheorganisationen American Petroleum Institute. Benzinlagrene steg dog med 2,468 mio. tønder, og destillaterne faldt med 740.000 tønder.

Analytikere i en Reuters-undersøgelse havde forventet et fald på 700.000 tønder i råolielagrene, et fald på 1,3 mio. tønder i benzinlagrene og et fald på 1,2 mio. tønder i destillatlagrene.

På udbudssiden steg produktionen i Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, i juni for anden måned i træk, da et højere udbud fra Nigeria og Iran opvejede effekten af produktionsnedskæringer fra den bredere Opec+-alliance.

Det amerikanske energiministerium offentliggør officielle tal for olielagrene i sin ugentlige rapport senere onsdag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også