MobilityWatch

Agility-aktionærer godkender salg til DSV Panalpina

DSV Panalpina er nået et skridt videre i overtagelsen af Global Integrated Logistics, der ejes Agility.

Foto: Agility

Aktionærerne i Agility har godkendt selskabets salg af logistikforretningen Global Integrated Logistics (GIL) til DSV Panalpina.

Det oplyser Agility i en meddelelse fra mandag, efter at selskabet har afholdt ekstraordinær generalforsamling, hvor 75,8 pct. af stemmerne var repræsenteret.

Salget til DSV Panalpina var det eneste punkt på dagsordenen, og det blev godkendt af selskabets ejere.

"I nogle år har Agility gjort det klart, at konsolidering var en prioritet for vores logistikforretning. Timingen er rigtigt nu: Logistikindustrien bliver mere konkurrencepræget, DSV og GIL komplimenterer hinanden godt, og handlen giver Agility en aktiepost i et af de største og mest profitable speditør- og logistikselskaber," skriver Agility i meddelelsen.

DSV Panalpina offentliggjorde aftalen med Agility i den sidste uge af april, og handlen forventes at blive endeligt afsluttet inden udgangen af tredje kvartal. Prisen var ved aftaletidspunktet 4,1 mia. dollar - svarende til cirka 25 mia. kr., der udelukkende betales i aktier.

Agility bliver med handlen den næststørste aktionær i DSV Panalpina - kun overgået af Ernst Göhner-fonden, der fik sin aktiepost ved salget af Panalpina til DSV.

DSV Panalpina-aktien stiger tirsdag formiddag 1,7 pct. til 1475,50 kr.

Schenker-mulighed kommer kun "once in a lifetime" – men timingen er skidt for DSV 

Opkøbsrygte løfter DSV-aktien i positivt marked 

Mere fra MobilityWatch

Regeringen vil stramme regler for vanvidsbilisme

Om få dage vil regeringen komme med et forslag til strammere vilkår for vanvidsbilisme. Det fortalte transportminister Trine Bramsen torsdag til medlemmer af Autobranchen, hvilket førte til heftig debat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs