Byggefirma opsagt på Storstrømsbro-projekt efter sag om ulovlige pengestrømme

Et italiensk byggefirma er blevet opsagt af hovedentreprenøren på Storstrømsbro-projektet. Det sker efter sag, hvor ansatte angiveligt skulle tilbagebetale en del af deres løn til selskabet, skriver Fagbladet 3F.
Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Det italienske byggefirma Tecnoscavi stopper sit arbejde på den nye Storestrømsbro mellem Sjælland og Falster efter at være blevet opsagt af hovedentreprenøren Storstrøm Bridge Joint Venture (SBJV).

Det skriver Fagbladet 3F, som beskriver, at opsigelsen skyldes, at ledelsen i Tecnoscavi i en længere periode angiveligt har krævet en del af den udbetalte løn tilbagebetalt fra de primært rumænske bygningsarbejdere.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Erik Stoklund Larsen, anlægsdirektør hos Vejdirektoratet, der er bygherre på projektet, og SBJV bekræfter opsigelsen af samarbejdet med Tecnoscavi:

"Jeg kørte med det samme ned på byggepladsen og ringede til vores hovedentreprenør og bad dem stille til et møde sammen med ledelsen i Tecnoscavi. Jeg meddelte dem, at den slags ikke skal finde sted på vores byggeplads, og at vi ikke kan leve med, at der er et system, hvor kontanter er i omløb, og hvor der er mistanke om returkommission. Derfor har hovedentreprenøren nu opsagt samarbejdet med Tecnoscavi," siger Erik Stoklund Larsen til Fagbladet 3F.

Tecnoscavi skulle ifølge 3F over for Vejdirektoratet have erkendt, at de ansatte løbende har betalt penge tilbage til firmaet, men at der skulle være tale om en tilbagebetaling af lån. Det er ikke lykkedes fagbladet at få en kommentar fra Tecnoscavi.

Stor erhvervshavn efterlyser penge til "den blå landevej" i infrastrukturplan 

Velkommen til MobilityWatch 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også