MobilityWatch

Danske rådgivervirksomheder ser muligheder i omfattende indisk infrastrukturpakke

Indien har taget de indledende skridt mod ny infrastrukturpakke, der ventes at have et endnu større budget end USA's.

Foto: Rajanish Kakade/AP/Ritzau Scanpix

Indien vil ifølge premierminister Narenda Modi afsætte det, der svarer til 8550 mia. kr. til en ny infrastrukturplan, og det kan ende med at komme danske infrastrukturrådgivere til gode.

Det skriver Licitationen.

Rambøll og Cowi er de to primære danske aktører på det indiske marked, og hos Rambøll ser man flere potentielle muligheder i Indien, hvis den omfattende infrastrukturplan ender med at blive vedtaget.

"Vi vil gerne vil bruge vores størrelse og specialviden, for der er ikke så mange internationale rådgivere, som leverer i Indien, og derfor står vi ret godt i konkurrencen til de større, komplicerede opgaver, mener vi," siger koncerndirektør Peter Heymann Andersen til Licitationen og fortæller, at det primært vil være bro- og tunnelprojekter, selskabet vil fokusere på i Indien.

Ender den indiske infrastrukturplan med at blive vedtaget med det bemeldte budget, vil den blive markant større end den, som i øjeblikket er undervejs i USA, der har et budget på 6350 mia. kr.

Nyt projekt skal mindske kø ved ladestandere i Aarhus 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs