Oliepriserne stiger på forventninger om produktionsnedskæringer

Samtidig bør brændstofforbruget stige i sommerhøjsæsonen, lyder forventningen.
Foto: Siphiwe Sibeko/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Siphiwe Sibeko/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger onsdag morgen på forventninger om, at de store producenter vil fastholde produktionsnedskæringer på et møde på søndag, og at brændstofforbruget bør begynde at stige med starten på sommerens højsæson.

Det skriver Reuters. 

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 84,42 dollar mod 83,71 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 80,12 dollar mod 79,40 dollar tirsdag eftermiddag. 

Analytikere forventer, at Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, Opec+, vil fastholde frivillige produktionsnedskæringer på i alt 2,2 mio. tønder om dagen. 

Forventningen om, at Opec+-medlemmerne vil forlænge deres produktionsnedskæringer, har skabt optimisme på markederne, og det vil blive set som en fælles indsats for at stabilisere priserne og genskabe balancen på det globale oliemarked,” siger Sugandha Sachdeva, der er stifter af det Delhi-baserede researchfirma SS WealthStreet. 

”Desuden medfører starten på sommerkørselssæsonen i USA en sæsonbestemt stigning i forbruget og bidrager typisk til et positivt momentum i råoliepriserne, tilføjer Sugandha Sachdeva. 

Investorerne retter også blikket mod data for de amerikanske råolielagre fra brancheorganisationen American Petroleum Institute, som bliver offentliggjort senere onsdag. Dataene blev forsinket med en dag på grund af Memorial Day-ferien mandag. 

De amerikanske råolielagre ventes at være faldet med omkring 1,9 mio. tønder i sidste uge, viser en foreløbig Reuters-undersøgelse foretaget tirsdag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også