Volkswagen vil investere milliarder i Rivian

Aktien i den amerikanske elbilproducent steg massivt efter nyheden.
”Volkswagen har besluttet at investere indledningsvist 1 mia. dollar i Rivian Automotive," skriver VW. | Foto: Joel Angel Juarez/Reuters/Ritzau Scanpix
”Volkswagen har besluttet at investere indledningsvist 1 mia. dollar i Rivian Automotive," skriver VW. | Foto: Joel Angel Juarez/Reuters/Ritzau Scanpix

Aktien Rivian steg kraftigt i tirsdagens eftermarked med et plus på 38,9 pct. efter nyheden om et samarbejde med Volkswagen, som vil investere op mod 5 mia. dollar, ca. 35 mia. kr., i et samarbejde med den amerikanske elbilproducent.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra den tyske koncern.

”Volkswagen har besluttet at investere indledningsvist 1 mia. dollar i Rivian Automotive og har til hensigt at etablere et joint venture med Rivian Automotive inden for E/E-arkitektur,” hedder det.

”E/E-arkitektur” står for ”elektrisk/elektronisk arkitektur”.

”De samlede investeringer fra Volkswagen i Rivian Automotive og joint venturet kan vokse til op til 5 mia. dollar frem til 2026.”

I joint venturet skal de to parter hver især eje 50 pct. af aktierne.

”Ved en vellykket implementering af joint venturet vil Volkswagen få øjeblikkelig adgang til Rivian Automotives nuværende E/E-arkitekturteknologi til brug i sine elbiler,” lyder det i meddelelsen. 

”Den faktiske etablering af joint venturet afhænger af en række forskellige parametre, især de endelige resultater af den videre vurdering af den tekniske gennemførlighed af integrationen af E/E-arkitekturen i Volkswagens køretøjer, de videre forhandlinger mellem parterne samt regulatoriske godkendelser.”

Det er på den måde altså ikke sikkert, at en endelig beslutning om joint venturet vil blive truffet.

Hvis alt går efter planen, vil den indledende investering på 1 mia. dollar via et lån blive konverteret til aktier i Rivian til december i år, og Volkswagen vil derefter skulle købe yderligere aktier i Rivian for 1 mia. dollar i både 2025 og 2026, mens den tyske bilkoncern vil investere 1 mia. dollar i joint venturet her i 2024 og igen i 2026.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også