Dansk VW-chef mener dieselskandale har øget hastighed af sats på elbiler

Bilproducenten går efter, at produktionen af elbiler overstiger 1 mio. kr. i 2025.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Volkswagen vil holde målet om at positionere sig som et af verdens største bilkonglomerater målt på volumen, samtidig med at elbilerne i et stabilt tempo skal overhale salg af biler på diesel og benzin.

Sådan lyder det i Børsen, som skriver, at Volkswagens produktion af elbiler skal overstige 1 mio. kr. i 2025, mens målet er klimaneutralitet i 2050.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Ifølge Børsen skal bilproducentens ambition ses i lyset af den verdensomspændende emissionsskandale for seks år siden, hvor Volkswagen endte med at punge omkring 100 mia. kr. ud i et forlig ved en domstol i USA for bevidst at have manipuleret med tallene for forurening på omkring 500.000 biler.

"Der er ingen tvivl om, at den krise og skandale har skaleret det her yderligere og sat hastigheden op. Med de her målsætninger ønsker man at få pletten renset væk," siger Mads Laurvig, direktør for Volkswagen Danmark, til Børsen.

Salget af el- og hybidbiler stod for 2 pct. af Volkswagens salgstal i 2019 og i år forventer direktøren, at 30-40 pct. af det samlede salg i år vil være helt eller delvist eldrevne biler.

Volkswagen får bud på 7,5 mia. euro på Lamborghini 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også