MobilityWatch

Dansk VW-chef mener dieselskandale har øget hastighed af sats på elbiler

Bilproducenten går efter, at produktionen af elbiler overstiger 1 mio. kr. i 2025.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Volkswagen vil holde målet om at positionere sig som et af verdens største bilkonglomerater målt på volumen, samtidig med at elbilerne i et stabilt tempo skal overhale salg af biler på diesel og benzin.

Sådan lyder det i Børsen, som skriver, at Volkswagens produktion af elbiler skal overstige 1 mio. kr. i 2025, mens målet er klimaneutralitet i 2050.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Ifølge Børsen skal bilproducentens ambition ses i lyset af den verdensomspændende emissionsskandale for seks år siden, hvor Volkswagen endte med at punge omkring 100 mia. kr. ud i et forlig ved en domstol i USA for bevidst at have manipuleret med tallene for forurening på omkring 500.000 biler.

"Der er ingen tvivl om, at den krise og skandale har skaleret det her yderligere og sat hastigheden op. Med de her målsætninger ønsker man at få pletten renset væk," siger Mads Laurvig, direktør for Volkswagen Danmark, til Børsen.

Salget af el- og hybidbiler stod for 2 pct. af Volkswagens salgstal i 2019 og i år forventer direktøren, at 30-40 pct. af det samlede salg i år vil være helt eller delvist eldrevne biler.

Volkswagen får bud på 7,5 mia. euro på Lamborghini 

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs