MobilityWatch

Øgede omkostninger skuffer hos Uber

Uber-aktien falder efter et kvartalsregnskab med blandt andet højere end ventede omkostninger.

Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Uber øgede i andet kvartal sine omkostninger mere end ventet for at lokke flere chauffører på job, og det kostede på driftsindtjeningen. Derfor falder aktien med 6,7 pct. i onsdagens eftermarked.

"Vi gjorde med succes store investeringer for at forbedre markedspladsens balance, og vi er nu velpositionerede til at nå justeret EBITDA-overskud i fjerde kvartal," udtaler Nicolas Chai, finansdirektør i samkørselskoncernen, i regnskabet. Og forklarer dermed det skuffende resultat.

Uber fik ellers i sit andet kvartal en nettoomsætning på 3,93 mia. dollar mod ventede 3,72 mia. dollar.

Bruttobestillingerne endte samtidig på 21,9 mia. dollar mod spåede 20,9 mia. dollar. Det var især trukket af madudbringningen, Uber Eats, som havde bestillinger for 12,9 mia. dollar mod analytikernes bud på 12,4 mia. dollar.

Samkørselsindtægterne, den oprindelige kerneforretning, landede på 8,6 mia. dollar mod ventede 8,3 mia. dollar.

Det justerede driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på et underskud på 509 mio. dollar. Her var ventet et minus på 325 mio. dollar.

For tredje kvartal regner Uber med et driftsminus på 100 mio. dollar mod Wall Streets forventning om 95 mio. dollar, og selskabet ser bruttobestillinger i intervallet 22-24 mia. dollar. Her var på forkant ventet 22,4 mia. dollar.

Estisk transportfirma med ben i Danmark rejser større milliardbeløb

Wolt vil levere omtrent alt til danskerne på 30 minutter 

Mere fra MobilityWatch

Vognmandslobby fyrer nyansat direktør

Den tidligere vicedirektør i Færdselsstyrelsen nåede kun at sidde på posten som direktør i ITD i to måneder. Bestyrelsen ønsker en anden profil på posten, oplyser lobbyforeningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs