Antallet af grønne personbiler runder stor milepæl

Mere end 100.000 el- og plug-in-hybridbiler kører nu rundt i Danmark, viser nye tal.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Der er nu over 100.000 grønne personbiler på de danske veje, viser tal fra De Danske Bilimportører.

Samtidig udgør el- og hybridbiler 32 pct. af salget af nye personbiler, lyder det.

I en pressemeddelelse fremhæver transportminister Benny Engelbrecht (S) den politiske aftale, der blev indgået i december sidste år, som blandt andet betyder, at elbiler under 500.000 kr. er friholdt fra registreringsafgift.

"Det går rigtig stærkt med grønne personbiler, og det er kun begyndelsen. Det skal være lige så let at køre elbil, som det i dag er at køre benzin- eller dieselbil. Derfor er jeg også rigtig glad for, at Folketinget med en række beslutninger er med til at sikre ladeinfrastruktur nok i alle dele af landet, så vi kan undgå, at fremtidige elbilsejere fravælger den grønne løsning, fordi de får rækkeviddeangst," lyder det fra ministeren.

For at fortsætte udviklingen skal ladestanderinfrastrukturen imidlertid udvides markant, mener Dansk Elbil Alliance. Brancheorganisationen foreslår derfor en 10-dobling af det nuværende antal ladestandere.

"Nøglerne til elbilernes succes sidder i ladestanderne. Danmark er kommet godt fra start med en solid ladeinfrastruktur, som langt hen ad vejen er baseret på kommercielle vilkår. Det skal vi fortsat sikre. Men vi skal op i gear, så der også er ladestandere til de næste mange tusinde elbiler, der ruller ud på vejene de kommende år. Det skal ske i samarbejde mellem branchen, kommunerne, myndighederne og politikerne," udtaler Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance.

Byggeriet af Danmarks største lynladestation er sat i gang 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også