Luftfartsindustri forbereder sig til en fremtid med ekstreme vejrforhold

I fremtiden vil storme, røg fra skovbrande og ekstrem varme påvirke verdens flyselskaber.
Foto: David Mcnew/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: David Mcnew/Reuters/Ritzau Scanpix

Flere lufthavne og flyselskaber er begyndt at forberede sig på en fremtid, hvor mere ekstreme vejrforhold som følge af klimaforandringer oftere vil rykke og aflyse flyafgange.

Det skriver Financial Times, som beretter, at storme i august har aflyst flere end 300 flyafgange fra henholdsvis Chicago's O'Hare-lufthavn og Dallas/Fort Worth-lufthavnen i Texas. Samtidig blev over 300 fly i Denver forsinket i juli som følge af skovbrande.

Antallet af vejrrelaterede forsinkelser og aflysninger af flyafgange er steget over de seneste to årtier i USA og Europa, skriver mediet med henvisning til data fra den europæiske luftfartssikkerhedsorganisation Eurocontrol.

Samtidig peger Financial Times på en undersøgelse fra 2019 af FN-organisationen International Civil Aviation Organization (ICAO), hvor 75 pct. af respondenterne fra medlemsstaterne sagde, at flyindustrien allerede oplevede en grad af indvirkning fra klimaforandringer.

"Med klimaforandringer ser vi noget vejr, som er svært at forudsige, så vi bliver nødt til at være bedre til at håndtere det," siger David Kensick, chef for global operations hos United Airlines, ifølge Financial Times.

Han understreger, at det absolut er i tankerne, hvordan de skal være i stand til fortsat at styre flyvetiderne.

Også den internationale luftfartsorganisation IATA pointerer, at branchen gennem de senere år har tilpasset sig til klimaforandringer.

"Der er en situation i udvikling, men den er ikke ved at ryge ud over klippekanten," siger Mark Searle, global sikkerhedsdirektør hos IATA, ifølge mediet.

Ny klimarapport fra FN: Her er de vigtigste punkter 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også